Ajuts a noves oportunitats de negoci

Els Ajuts a noves oportunitats de negoci et permetran dur a terme noves iniciatives a la teva empresa amb l’objectiu de conceptualitzar un pla de negoci, d’implementar accions que se’n deriven o de contractar talent qualificat.

La convocatòria 2024 obrirà properament. 

  • Línia 1. Projectes de canvi estratègic
  • Línia 2. Projectes de canvi estructural
  • Línia 3. Projectes de captació de talent

Línia 1. Projectes de canvi estratègic

Els Ajuts a noves oportunitats de negoci, dedicats al canvi estratègic, són l’empenta que necessites per engegar els projectes empresarials que poden centrar el futur de la teva empresa. Una línia d’ajuts que consisteix en la realització d’un pla de negoci a partir d’una oportunitat identificada prèviament per l’empresa.

Per realitzar l’activitat l’empresa rebrà l’assessorament dels proveïdors acreditats per ACCIÓ, el cost del qual serà l’única despesa subvencionable. La intensitat de l’ajut serà del 75% d’aquesta despesa amb un màxim de 30.000 euros.

Poden ser beneficiàries d’aquesta línia d’ajuts les empreses amb establiment operatiu a Catalunya i que estiguin constituïdes en alguna de les formes jurídiques següents: societat de responsabilitat limitada, societat anònima, societat laboral o societat cooperativa.

Línia 2. Projectes de canvi estructural

Els Ajuts a noves oportunitats de negoci compten amb una línia de subvencions dirigida al canvi estructural i a la implementació de les accions definides en un pla de negoci previ.

Per a sol·licitar-los s’haurà de presentar un pla de negoci on es defineixi i s’analitzi l’acció que s’implementarà i els recursos que es considerin necessaris per garantir la viabilitat de la nova línia de negoci.

Es consideraran subvencionables iniciatives com aquestes:

  • Adquisició de maquinària i equipaments.
  • Despeses externes vinculades exclusivament a la nova activitat.
  • Despeses específiques de formació externa del personal per adaptar-se a la nova activitat.
  • Despeses de personal intern dedicat exclusivament a la implementació de la nova activitat.
  • Despeses de realització de l’informe d’auditoria.
Tipologia Petita empresa Mitjana empresa Gran empresa
Adquisició de maquinària i equipaments 20% 10% 10%
Despeses externes 75% 75% 75%
Despeses formació 25% 25% 25%
Despeses de personal 75% 75% 75%
Despeses auditoria 100 % 100 % 100 %

Línia 3. Projectes de captació de talent

La Línia 3, amb un ajut màxim de fins a 200.000 euros, permet consolidar les accions identificades en un pla prèviament establert on es defineixi i s’analitzi la nova oportunitat de negoci. Fes-la realitat a través de la captació de talent!

Actuacions i Despeses Subvencionables

  • Creació de llocs de treball qualificats: L’ajut se centra en la creació neta de llocs de treball, calculant-se com la diferència entre la mitjana de treballadors dels 12 mesos previs al projecte i la quantitat de treballadors al final del mateix .
  • Qualificacions dels Treballadors: Es requerirà que els treballadors tinguin una formació específica que pot ser una titulació universitària o experiència consolidada en el seu sector professional .

Quantia dels Ajuts La quantia de les subvencions serà:

– Per a les despeses de personal, el 75% de la despesa subvencionable acceptada del projecte, amb un màxim per contracte qualificat de 50.000,00 euros i un ajut màxim de 200.000,00 euros per projecte.

Justificació i Pagament

  • Justificació: La justificació dels fons ha de seguir les directrius establertes, presentant documentació adequada com factures pagades i altres documents comptables de valor probatori .
  • Pagament de la Subvenció: El pagament s’inicia amb una bestreta del 60% a la concessió, i el 40% restant es tramita una vegada justificada l’activitat subvencionada .

Enllaç a la publicació

https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9153/2025886.pdf